NAVIGATIE

Sports overzicht
Zoeken


  RUBRIEKEN

FAQ / Help
Wat mag niet?
WZL Wedstrijden
WZL Chat
WZL Toolbar
WZL Statistieken
WZL leden
WZL shop
E-cards

RSS

Fun-feed
Babe-feed
Stud-feed

Een groot aantal pokerrooms geven de mogelijkheid om poker te spelen op internet en geld te storten via het veilige iDeal betaalsysteem.
Overzicht » Andere sporten » Olympische Spelen » China leidt medailleklassement na dag 1
Onderaan pagina
Brugse Zot 2.784
wzl-lid
Sinds 7/9/2007
T: 2 R: 0
9/8/2008 - 22:35u | Quote
(Novum) - Al aan het einde van de eerste officiele dag van de Olympische Spelen staat China bovenaan de medaillespiegel. De gewichthefster Chen Xiexia en schutter Pang Wei pakten gouden plakken voor het gastland. De voorspelde strijd om de eerste plek in het medailleklassement met de Verenigde Staten is zaterdag van start gegaan.
De sabelschermsters uit Amerika deden wel wat terug. Mariel Zagunis prolongeerde haar olympische titel uit Athene en zag landgenotes Sada Jacobson en Becca Ward met zilver en brons aan de haal gaan.

Olympische Spelen SMS Dienst

Behalve de Verenigde Staten en China zijn er nog vier andere landen die een gouden medaille wonnen op de eerste dag. Samuel Sanchez pakte voor Spanje het goud bij het wielrennen, terwijl schutter Katarina Emmons voor Tsjechie beslag legde op de eerste gouden medaille van de Spelen door de tien meter luchtgeweer te winnen. Ook Roemenie heeft een gouden plak. Alina Alexandra Dumitru was de beste judoka in de klasse tot 48 kilogram. De Zuid-Koreaan Minho Choi won bij het judo in de gewichtsklasse tot 60 kilo.

Choi verslog onder anderen de Nederlander Ruben Houkes, die later in de troostfinale wel de eerste medaille voor Nederland pakte. Hij won brons door de Israelier Gal Yekutiel te kloppen. Hij stond al voor, toen hij de partij in de slotfase met een houdgreep besliste.

Met de bronzen plak van Houkes staat Nederland ruim achter de topdrie China (2x goud), de Verenigde Staten (1x goud, 1x zilver en 1x brons) en Zuid-Korea (1x goud en 1x zilver) op de twaalfde positie. Die plek wordt gedeeld met Japan, Oezbekistan, Kroatie, Argentinie, Noord-Korea en Taiwan die ook een keer derde werden.

Op zondag zijn er voor Nederland weer medaillekansen. Marianne Vos is een van de favorieten bij de wegrace van de wielrensters. Dex Elmont komt in de klasse tot 66 kilogram in actie op de judomat en de zwemsters werken de finale van de 4×100 meter vrije slag af. Op die afstand is Nederland wereldrecordhouder en behoort een medaille dus tot de mogelijkheden.

Ook andere sporters moeten zondag aan de bak. De voetbalploeg neemt het op tegen de Verenigde Staten en de hockeyvrouwen spelen in hun eerste wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Turnster Suzanne Harmes moet zich zien te plaatsen voor de finale van het onderdeel vloer. Degenschermer Bas Verwijlen beleeft morgen de dag waar hij al lang naar uitkijkt, terwijl beachvolleyballers Emiel Boersma en Bram Ronnes ook voor het eerst in actie komen.

Eventingruiter Tim Lips, de Ynglingzeilers en Finnzeiler Pieter-Jan Postma en de roeiers in de lichte dubbeltwee voor vrouwen, de lichte vier zonder stuurman voor mannen, de vrouwenacht en de mannenacht maken het Nederlandse contingent op zondag compleet.

Bron
Guitarman 3.938
wzl-lid
Sinds 19/3/2005
T:0 - R:1
10/8/2008 - 1:56u | Quote
"De gewichthefster Chen Xiexia en schutter Pang Wei pakten gouden plakken voor het gastland."

ROFL

Laatst aangepast door Guitarman op 10/08/2008 1:56:19u (1x aangepast)
bol 3.459
wzl-lid
Sinds 2/12/2004
T:1 - R:37
11/8/2008 - 15:27u | Quote
hahahaha schutter Pang
Hot Prospect 3.135
wzl-lid
Sinds 22/1/2004
T:4 - R:1698
22/8/2008 - 17:14u | Quote
juij, eindelijk een medaille
 
Bovenaan pagina