NAVIGATIE

Freetime overzicht
Zoeken


  RUBRIEKEN

FAQ / Help
Wat mag niet?
WZL Wedstrijden
WZL Chat
WZL Toolbar
WZL Statistieken
WZL leden
WZL shop
E-cards

RSS

Fun-feed
Babe-feed
Stud-feed

Een groot aantal pokerrooms geven de mogelijkheid om poker te spelen op internet en geld te storten via het veilige iDeal betaalsysteem.
Overzicht » Balzak » Ballenbad » Mijn internet column (wolumn) update: 20/02/08
Je moet ingelogd zijn om te kunnen posten...

Login gegevens
Gebruikersnaam
WachtwoordNog geen lid van de WzL-groep? Lid worden!
Wachtwoord vergeten? Stuur mijn wachtwoord! | Info...
Origineel bericht
Einstein
Sinds 24/6/2004
T: 84 R: 2433
6/2/2008 - 12:28u Quote
Hier zit ik nu al een 2 weken mee in mijn hoofd en deze nacht dacht ik 'laat ik het nu ook eens gewoon doen, ipv het idee te laten afkoelen' Maar ik wil nu dus uw mening, kheb al aan paar vrienden laten lezen en sommigen zeggen dat er teveel in staat (nutteloze dingen als bladvulling) en als ik oppervlakkig lees, dan vind ik dat ook maar als ik dan echt ga zoeken of ik iets kan schrappen, dan vind ik niks, dus nu is het aan u om mij te helpen om mijn stijl te perfectioneren ^^ (als ik die al heb) Ik zeg btw wekelijks maar ik ken mijzelf der zal wss ook wel es langer tussen zitten


Een column schrijven? Zo moeilijk kan het toch niet zijn, in de humo staan er wekelijks vijf. Hoe een column schrijven? Dat vind ik wel op google of wikipedia. Wat zouden we toch gedaan hebben als het internet nooit was uitgevonden.

Laten we daarmee beginnen ja, als het internet nooit was uitgevonden moest ik nu tot morgenvroeg wachten om naar de bib te gaan om daar een boek te zoeken over columns voordat ik kon beginnen. Ik hoor gelukkig nog juist bij de generatie die dat ooit heeft moeten doen. Niet het tot morgenvroeg wachten om naar de bib te gaan, maar naar de bib te gaan om iets op te zoeken, over honden bijvoorbeeld.
Ik heb ooit een spreekbeurt gegeven over honden, over mijn hond, zodat ik hem mee naar de klas kon nemen en door iedereen kon laten aaien. Stiekem hoopte ik dat het mij extra punten zou opleveren, of het dat gedaan heeft weet ik eigenlijk niet. Dat zal ik ooit eens moeten vragen op een reünie van de lagere school.

Maar ik dwaal af, we leven in het heden, dus ik gebruik internet. Internet, zoeken, google, dat is nu één van de meest ingeburgerde woordgroepen geworden. Mocht er op een IQ test de vraag gesteld worden, wat hoort er niet in het rijtje thuis –internet, zoeken, google, hond- dan zou hond er door iedereen uitgekozen worden. Tenzij we iets over honden zouden zoeken. Dan viel er niets uit en was het een strikvraag maar dat zou helemaal te gek zijn voor woorden want dat verwachten we niet op een IQ test.

Oh Google oude vriend, wat heb je mijn leven veranderd. (Niet echt natuurlijk dat zou maar zielig zijn, bij wijze van spreken dus.) Het heeft sommige dingen gewoon makkelijker gemaakt. Vreemd genoeg is google er niet altijd geweest.
Ik weet nog dat er een tijd was, ver voor iPod’s, gigabytes en dualcore processoren bestonden, een tijd toen mensen nog met lycos en altavista en weet ik wat meer zochten. Ik herinner mij nog de eerste keer OOIT dat ik op het internet kwam, de standaard homepage was iets met een zoekrobot en het eerste dat ik ooit opzocht was “playboy” en, Oh wonder! Hij vond iets. Ik ging dat natuurlijk heel trots tegen mijn moeder vertellen. Wij zijn echter niet zo open in onze familie over seksualiteit en die toestanden, zeker niet als je als 11 jarige fier tegen je moeder gaat zeggen dat je playboy hebt gevonden op het internet.
Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom ik playboy ging opzoeken, waarschijnlijk omdat ik dacht dat het internet voornamelijk uit porno bestond. Dat is het eigenlijk wel en als gezonde jongeman mag je daar geen neen tegen zeggen. Ik had toen echter al moeten inzien dat het nooit meer goed zou komen in mijn leven en vele van mijn vrienden gaan zeggen als ze dit lezen: “Ja typisch Dan-Axel”. Maar dan zeg ik “Hah! Jullie zijn gestoord want jullie praten tegen jezelf” behalve als ze het met twee lezen maar dat laten we voor de gemakkelijkheid even buiten beschouwing.

Nu heb ik eigenlijk al een groot stuk geschreven en ik heb nog steeds niet opgezocht hoe een column wordt opgebouwd of waar het over moet gaan. Dadelijk kan ik weer alles deleten. Dat ga ik dus niet doen, hoewel ik na opzoeken weet dat wat ik nu aan het schrijven ben meer op een cursiefje lijkt maar oefening baart kunst zal ik zeggen. Dan is mijn werk tot nu toe toch niet voor niks geweest, want ik ben van nature uit lui.
Waarom dit geen column is volgens mij? Omdat een column en ik citeer, van wikipdia, waar anders, “een kort stukje proza is waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert” Het is al niet spits en zeker niet uitdagend. Laten we dit dan maar houden op een inleiding op mijn columns. Wie weet haal ik de humo ooit wel. Als Herman Brusselsmans een oude knar is, als dat al mogelijk is, dan ben ik daar om hem van de troon te stoten. Of anders schiet ik hem gewoon neer of snij ik zijn tong en vingers af. Voor dat tweede zal ik minder lang in de gevangenis zitten en het heeft hetzelfde effect.
Maar stel nu dat ik de humo eens achterwege laat en een online column schrijf, niet gewoon een column schrijven en online zetten maar een column schrijven over het internet. Dan past wat ik tot nu toe geschreven heb toch mooi in het thema, als inleidende column een inleiding tot het internet, wat een mooie metafoor. Dan schrijf ik vanaf nu wekelijks over wat er gebeurd is of wat mij opgevallen is op internetioneel vlak, dat woord wordt nu nog door word als verkeerd aangeduid maar wacht maar totdat mijn column genoeg lezers heeft.