Psycho4096
mr. spam
Sinds 2/12/2004
T: 34
R: 5509
|
25/10/2006 -
1:20u
| Quote
|
Welja, na een jaar op kot kan ik blijkbaar niet zo heel veel bijster originele gerechten uit mijn mouw schudden heb ik gemerkt. Een simpele spaghetti of een stuk vlees in de pan met wat aardappelen lukt uiteraard wel, maar ik ben op zoek naar leuke, originele gerechten. Al een tof idee van Lijntje gekregen, maar er zitten hier genoeg kotstudenten die er wellicht ook een paar in de groep willen gooien. Laat de standaard-dingen zoals croque monsieur's of hotdogs maar achterwege (tenzij je er iets ongewoons mee doet wat het weer origineel maakt natuurlijk ).
Oja, ik beschik op mijn eigen kot ook niet echt over een oven.  Nuja, daar niet zozeer op letten, andere koten genoeg om de keuken onveilig te maken. ^^
|
BlOeMbAk
SoccerSucker '05
Sinds 5/7/2004
T:58 -
R:3161
|
25/10/2006 -
2:03u
| Quote
|
Rijst met chinese kruiden en kip erbij.
*LEKKER... ECHT LEKKER*
En pastas-slierten met stoofvlees op is ook wel lekker als ge geen echte pasta-saus hebt. Beschuiten met mayonaise is smorgens wel eens lekker.
Qua opwarmdingen kent ge wel genoeg wss.
edit: spek met eieren smaakt ook wel zo af en toe.
Laatst aangepast door
BlOeMbAk
op 25/10/2006 2:04:14u
(1x aangepast)
|
Psycho4096
mr. spam
Sinds 2/12/2004
T:34 -
R:5509
|
25/10/2006 -
2:11u
| Quote
|
Pastasauzen zijn altijd welkom! Stoofvlees nog nooit zelf gemaakt eerlijk gezegd, voor één persoon lijkt me dat ook redelijk wat moeite, maar ik zal het zeker eens proberen (als ge uw recept hier anders eens kunt zetten, geen idee wat ge daar allemaal voor nodig hebt eigenlijk). 
Net iets gevonden dat nog iets is voor mij, chili con carne, lekker pikant. Morgen eens bonen laten weken en overmorgen het buurmeisje vergiftigen ofzo. ^^
Edit: Beschuiten met mayo, bah! Wat in mijn lijstje staat van snel-klaar-snel-eet: -royco minute soup -pasta met wa ketchup (das nie zo heel bijzonder qua smaak, maar snachts vult da wel goe en da hebt ge altijd wel op kot lijk ^^) -croque monsieur's (brood meestal wel iets zitten, hetzij diepvries hetzij van die dag, wa schellen kaas ook wel, en hesp nu en dan; eventueel kunde ook één van de drie een alternatief voor vinden, zo is nen pistolet ook gemakkelijk te proppen in da ijzer )
Laatst aangepast door
Psycho4096
op 25/10/2006 2:16:24u
(1x aangepast)
|
uier
wzl-lid
Sinds 24/9/2004
T:19 -
R:512
|
25/10/2006 -
2:14u
| Quote
|
BlOeMbAk schreef: Rijst met chinese kruiden en kip erbij.
*LEKKER... ECHT LEKKER*
En pastas-slierten met stoofvlees op is ook wel lekker als ge geen echte pasta-saus hebt. Beschuiten met mayonaise is smorgens wel eens lekker.
Qua opwarmdingen kent ge wel genoeg wss.
edit: spek met eieren smaakt ook wel zo af en toe. zeker als ik hem maak he
|
BlOeMbAk
SoccerSucker '05
Sinds 5/7/2004
T:58 -
R:3161
|
25/10/2006 -
2:16u
| Quote
|
Mja, die stoofvlees is door men ma gemaakt en dan moet ik dat gewoon opwarmen. Ben zelf ook gene keukenprins hoor. Binnen een tijdje zal ik daar eens meer men moeite insteken gok ik.
|
Psycho4096
mr. spam
Sinds 2/12/2004
T:34 -
R:5509
|
25/10/2006 -
2:18u
| Quote
|
Gok je? Ja, help anders gewoon eens mee als uw ma er nog eens maakt. Nu zondag ook kaassaus met hesp leren maken (voor macaroni) van mijn ma, ge moet alles ne keer zien voor ge het kunt ee.
|
BlOeMbAk
SoccerSucker '05
Sinds 5/7/2004
T:58 -
R:3161
|
25/10/2006 -
2:18u
| Quote
|
uier schreef:
BlOeMbAk schreef: Rijst met chinese kruiden en kip erbij.
*LEKKER... ECHT LEKKER*
En pastas-slierten met stoofvlees op is ook wel lekker als ge geen echte pasta-saus hebt. Beschuiten met mayonaise is smorgens wel eens lekker.
Qua opwarmdingen kent ge wel genoeg wss.
edit: spek met eieren smaakt ook wel zo af en toe. zeker als ik hem maak he  Idd. Maar mijn kip smaakte toch wel ferm.
|
Humanatur
wzl-lid
Sinds 9/2/2005
T:12 -
R:1084
|
25/10/2006 -
8:03u
| Quote
|
mijn favoriet blijft toch gekookte krieltjes (8 min koken) met een soort groentenburger (10 minuten bakken). is echt in geen tjd klaar en zwaar lekker. meestal doe ik daar dan nog wat sla en wotrelen bij, aangezin dat de enige groenten zijn die ik op mijn kot heb 
wat bij ons enorm dom is, is dat wij geen oven hebben. enorme beperking van mijn culinaire kunsten!
|
HOOW
Garfield-lover
Sinds 29/1/2004
T:57 -
R:3052
|
25/10/2006 -
9:15u
| Quote
|
Ik ben nogal zeker dat er al eens een topic was met gemakkelijke en vlugge recepten maar ik vind hem niet terug.
wat ik soms deed:
je snijt een tomaat in twee en legt de twee helften in een microgolf schoteltje/potje goed peper derop, een blikje champignons erover en afdekken met kaas 30 seconden microgolf, zodat de kaas smelt en de tomaat warm wordt en lekker smullen.
kan ook met andere dingen ipv paddestoelen, (vb krielaardappelen uit bokaal) ma de tomaat, de kaas en de peper zijn het belangrijkste.
|
Eskimoke
Igloman
Sinds 6/5/2004
T:9 -
R:1150
|
25/10/2006 -
9:19u
| Quote
|
tagliatelli met spinazie en gebakken zalm.. easy, en superlekker    zowat alles wat ge in een wok kunt klaarmaken = ook ne hit (vooral rijst & kip combinaties)
|
HOOW
Garfield-lover
Sinds 29/1/2004
T:57 -
R:3052
|
25/10/2006 -
9:23u
| Quote
|
's zomers: tagliatelli koken, olijfolie op doen en laten koud komen, dan van alles tussen snijden: kerstomaatjes, wat gemixte sla, gerookte zalm, mozerelle, alles wat je tegen komt
|
HOOW
Garfield-lover
Sinds 29/1/2004
T:57 -
R:3052
|
25/10/2006 -
9:24u
| Quote
|
ik krijg alweer goesting in eten door je topic damed you
|
pisbloem
wzl-lid
Sinds 11/2/2004
T:4 -
R:533
|
25/10/2006 -
14:07u
| Quote
|
njah verdan dan opwarmen of een simpele spagetti geraak ik ook niet Ik heb nog altijd het beste gegeten als ik gewoon naar da ALMA ga...(leuven)
|
D3ton8oR
Stella-man
Sinds 15/10/2003
T:32 -
R:1581
|
25/10/2006 -
14:49u
| Quote
|
HOOW schreef: 's zomers: tagliatelli koken, olijfolie op doen en laten koud komen, dan van alles tussen snijden: kerstomaatjes, wat gemixte sla, gerookte zalm, mozerelle, alles wat je tegen komt
da is ook megalekker als ge 's nachts thuiskomt en nog honger hebt Zo koude pasta me vanalles erbij 
|
BlOeMbAk
SoccerSucker '05
Sinds 5/7/2004
T:58 -
R:3161
|
25/10/2006 -
16:00u
| Quote
|
pisbloem schreef: njah verdan dan opwarmen of een simpele spagetti geraak ik ook niet Ik heb nog altijd het beste gegeten als ik gewoon naar da ALMA ga...(leuven)  Alma stelt ook niet veel voor eh. Die paar keer dat ik er ben gaan eten had ik altijd niet genoeg, nog honger. Alleen de videe met frieten lijkt me totnogtoe ok al is die videe-saus ook ferm waterachtig als ik dat vergelijk met de mosseldagen op men voetbalclub.
|
oJBo
wzl-lid
Sinds 7/2/2006
T:3 -
R:469
|
25/10/2006 -
17:45u
| Quote
|
BlOeMbAk schreef:
pisbloem schreef: njah verdan dan opwarmen of een simpele spagetti geraak ik ook niet Ik heb nog altijd het beste gegeten als ik gewoon naar da ALMA ga...(leuven)  Alma stelt ook niet veel voor eh. Die paar keer dat ik er ben gaan eten had ik altijd niet genoeg, nog honger. Alleen de videe met frieten lijkt me totnogtoe ok al is die videe-saus ook ferm waterachtig als ik dat vergelijk met de mosseldagen op men voetbalclub.
Hoe kunt ge daar nu nie genoeg gegeten hebben? ge kunt toch gratis gaan bijhalen (frietjes, puree ed). Alma is dik ok. ge krijgt er gewoon alles bijna gratis! gratis water, gratis eten bijhalen, gratis mayonaise, gratis een potteke cocktailsaus of tartaarsaus. en als ge uw kul-agenda'ke bij de hand hebt kunt ge nog uw bonnekes gebruiken en hebt ge nog meer verrassingen!  qua smaak is het daar natuurlijk niet altijd op en top, maar toch een grote aanrader voor bv onder de blok (als je geen tijd en zin hebt om te koken)
|
Humanatur
wzl-lid
Sinds 9/2/2005
T:12 -
R:1084
|
25/10/2006 -
19:20u
| Quote
|
oJBo schreef:
BlOeMbAk schreef:
pisbloem schreef: njah verdan dan opwarmen of een simpele spagetti geraak ik ook niet Ik heb nog altijd het beste gegeten als ik gewoon naar da ALMA ga...(leuven)  Alma stelt ook niet veel voor eh. Die paar keer dat ik er ben gaan eten had ik altijd niet genoeg, nog honger. Alleen de videe met frieten lijkt me totnogtoe ok al is die videe-saus ook ferm waterachtig als ik dat vergelijk met de mosseldagen op men voetbalclub.
Hoe kunt ge daar nu nie genoeg gegeten hebben? ge kunt toch gratis gaan bijhalen (frietjes, puree ed). Alma is dik ok. ge krijgt er gewoon alles bijna gratis! gratis water, gratis eten bijhalen, gratis mayonaise, gratis een potteke cocktailsaus of tartaarsaus. en als ge uw kul-agenda'ke bij de hand hebt kunt ge nog uw bonnekes gebruiken en hebt ge nog meer verrassingen!  qua smaak is het daar natuurlijk niet altijd op en top, maar toch een grote aanrader voor bv onder de blok (als je geen tijd en zin hebt om te koken)
², maar dan in antwerpen
wat betalen jullie in leuven zo gemiddeld? ik betaal in a'pen zo'n 3 euro voor een hoofdgerecht met frieten/krokketen, water gratis
|
Psycho4096
mr. spam
Sinds 2/12/2004
T:34 -
R:5509
|
25/10/2006 -
19:34u
| Quote
|
In Gent valt dit mee. Voor zo'n 2.30 euro heb je kaaskroketten met groenten en frieten/kroketten/puree erbij. Hier wel niet a volonté eigenlijk, maar het is zeer goed te eten (de meeste dingen, en niet alle studentenresto's evenveel). Prijzen variëren van 2.20 euro tot 3.70 euro ofzo, afhankelijk van wat je wil. De Brug hier is naar het schijnt het beste van Gent, ook qua keuzemogelijkheden (zo'n 10 verschillende mogelijkheden). Water ook gratis.
|
BlOeMbAk
SoccerSucker '05
Sinds 5/7/2004
T:58 -
R:3161
|
25/10/2006 -
21:49u
| Quote
|
oJBo schreef:
BlOeMbAk schreef:
pisbloem schreef: njah verdan dan opwarmen of een simpele spagetti geraak ik ook niet Ik heb nog altijd het beste gegeten als ik gewoon naar da ALMA ga...(leuven)  Alma stelt ook niet veel voor eh. Die paar keer dat ik er ben gaan eten had ik altijd niet genoeg, nog honger. Alleen de videe met frieten lijkt me totnogtoe ok al is die videe-saus ook ferm waterachtig als ik dat vergelijk met de mosseldagen op men voetbalclub.
Hoe kunt ge daar nu nie genoeg gegeten hebben? ge kunt toch gratis gaan bijhalen (frietjes, puree ed). Alma is dik ok. ge krijgt er gewoon alles bijna gratis! gratis water, gratis eten bijhalen, gratis mayonaise, gratis een potteke cocktailsaus of tartaarsaus. en als ge uw kul-agenda'ke bij de hand hebt kunt ge nog uw bonnekes gebruiken en hebt ge nog meer verrassingen!  qua smaak is het daar natuurlijk niet altijd op en top, maar toch een grote aanrader voor bv onder de blok (als je geen tijd en zin hebt om te koken)
Jah, maar wat met spaghetti of braadworst ed? En ge krijgt maar 1 potteke saus gratis, als ge der meerdere neemt moet ge die betalen... En in die agenda staat 1 bonneke ofzo wat ge in de eerste 2weken kunt gebruiken en dan krijgt ge een snack van een vinger groot ofzo. Ben daar nu toch al enkele keren geweest en dan hebt ge een ferm waterachtige saus of een al half koude braadworst. Daar ben ik niet content mee. Max 1 keer in de week zou ik dat doen, al ben ik nog niet elke week in de alma geraakt..
|
HOOW
Garfield-lover
Sinds 29/1/2004
T:57 -
R:3052
|
26/10/2006 -
9:13u
| Quote
|
wij konden over de middag gaan eten in de refter van de middelbare en lagere school Lekker eten voor geen geld, ma t probleem was dat je in zo'n vreselijke kille mottige refter zat. en eigenlijk ging ik over de middag liever op mn gemak naar mn kot, nog even op mn bed liggen en weer helemaal fris naar de les erna
|
moonlight
wzl-lid
Sinds 21/5/2004
T:20 -
R:934
|
28/10/2006 -
14:49u
| Quote
|
Ik heb al 7j (3j londen en dan 4j leuven) kotkook ervaring en wa k ulle kan aanrade is gewoon zien da ge de basisingrediënte en kruide in huis hebt en uw creativiteit benut... ik gebruik zelde recepte... liever zien wa k heb ligge en er iets van make... en das tot nu toe al altijd keigoe gelukt... ge kunt wel nooit 2 keer t zelfde make ma ja... gewoon uw gevoel volge: een basis van aardappele (in de microgolf koke is veel lekkerder dan in water), pasta, couscous, brood, rijst of zo (ik lust geen friete ofzo) en dan gewoon uw gevoel volge...
wat maak ik zoal? - slaatjes met geroosterde pijnboompitte, spekjes, geitekaas, enzo... wordt n volledige maatijd - aardappel in de microgolf en dan philadelphia light menge met pesto en er in doen om te smelte... of tonijn met wa philadelphia of wa dan ook - gereed om 10min en redelijk gezond en vullend... daar n tomaat bij en wa olijve en ge hebt n maaltijd - variaties op pasta met wa k ook heb ligge... soms gewoon met n blik championroomsoep ipv saus ofzo... kan ni simpler en is goedkoop ook - rijst = ideaal... net als couscous, snel klaar en ge kunt er alles bijkappe
tips: - gebruik make van kruide = altijd goed, zelfs gewoon n bouillion blokje en ge hebt al veel meer smaak - grote zakke diepvriesgroente = ook goedkoop en ge kapt ze r ook gemakkelijk overal bij - crocques zijn ook ideaal... - same koke met iemand... anders als ge bvb gewokt hebt moet k altijd 3 dage hetzelfde ete want krijg da nooit op... of ge gaat gewoon nr de winkel en ge pakt elk 3 dinge (beke afspreke welke aard en wa t budget is) en dan ziet ge wa ge'r mee doet ter plekke... a la 'ready steady cook' - als ge gereedgemaakte sauzen enzo koopt komt da altijd duurder uit en zelf make is zoveel leuker en lekkerder (en gezonder)
|