Chilly Willy
wzl-lid
Sinds 9/12/2004
T: 2
R: 1253
|
9/1/2006 -
12:05u
| Quote
|
In dit topic zou je jouw beste recepten moeten neerpennen. Laat ons kennismaken met de heerlijkste gerechten, help ze ons bereiden stap voor stap, tot de perfectie werkelijkheid wordt en we op voorhand reeds kunnen watertanden van genot. Strelen die tong! Give me your best shot!
|
Flaviac
wzl-lid
Sinds 24/9/2004
T:97 -
R:4206
|
9/1/2006 -
12:27u
| Quote
|
1e recept: Ei alla Flaviac Neem een pan zo een diepe, doe daar warm water in en zet het op. Zet uiteraard het vuur aan. Pak een ei uit de frigo en leg het in de pan. Doe een beetje zout in het water. Laat het eitje koken en haal het eruit na een paar minuten, als het water begint te koken is het tijd om het eitje eruit te halen. Pak dan een snee brood, smeer boter er op. Snij de boterham in schijfjes. Snij het kopje van het eitje eraf tot dat je het nog redelijk vloeibaar eigeel ziet. Dop de schijfjes brood in het eigeel en bestrooi met beetje zout indien gewenst. De soldaatjes van Flaviac wensen u veel eetplezier.
|
Chilly Willy
wzl-lid
Sinds 9/12/2004
T:2 -
R:1253
|
9/1/2006 -
12:32u
| Quote
|
ik ga onmiddellijk aan slag: eerst het kiekenkot onveilig maken door een ongewenst bezoekje te brengen en daarbij een eitje of 2 buit te maken!
|
Flaviac
wzl-lid
Sinds 24/9/2004
T:97 -
R:4206
|
9/1/2006 -
12:39u
| Quote
|
Chilly Willy schreef: ik ga onmiddellijk aan slag: eerst het kiekenkot onveilig maken door een ongewenst bezoekje te brengen en daarbij een eitje of 2 buit te maken! Blijf ni te lang int kiekenkot eh of ge zult morgen geen eikes meer hebben
|
Zoidberg
wzl-lid
Sinds 26/1/2005
T:48 -
R:3285
|
9/1/2006 -
13:55u
| Quote
|
kzal hier dan eens mijn 'appeltaart op grootmoeders wijze' plaatsen. (Houd de wodka maar klaar)
|
Flaviac
wzl-lid
Sinds 24/9/2004
T:97 -
R:4206
|
9/1/2006 -
13:59u
| Quote
|
toch niet met dat in denhoven en dan inschenken en da ge zat wordt tijdens et koken?
|
Dominator
wzl-lid
Sinds 16/12/2004
T:35 -
R:809
|
9/1/2006 -
14:20u
| Quote
|
da was kalkoen met wiskey of zo
|
Lanox
wzl-lid
Sinds 9/8/2005
T:10 -
R:979
|
9/1/2006 -
14:50u
| Quote
|
Geen recepten voor de honger, maar wel voor de grote dorst:
Agua de sevilla
Nodig: 1 l Cava of champagne 1 l Ananassap Een geut rum, cognac en wiskey 20 ml room
Neem een grote punch-kom, doe er al de ingredienten in, een beetje roeren maar vooral niet kloppen en klaar.
Laatst aangepast door
Lanox
op 9/01/2006 14:50:39u
(1x aangepast)
|
joey
Mindfucked
Sinds 12/5/2004
T:18 -
R:3233
|
9/1/2006 -
16:51u
| Quote
|
ik doe STW en heb 4 uur koken in de week dus kan wel iets maken
|
FlibaBoink
wzl-lid
Sinds 24/1/2005
T:15 -
R:9893
|
9/1/2006 -
16:53u
| Quote
|
Chilly Willy schreef: ik ga onmiddellijk aan slag: eerst het kiekenkot onveilig maken door een ongewenst bezoekje te brengen en daarbij een eitje of 2 buit te maken! houd u broek maar omhoog
|
Da Pom
Mister Wzl
Sinds 19/11/2003
T:5 -
R:1183
|
9/1/2006 -
17:10u
| Quote
|
FlibaBoink schreef:
Chilly Willy schreef: ik ga onmiddellijk aan slag: eerst het kiekenkot onveilig maken door een ongewenst bezoekje te brengen en daarbij een eitje of 2 buit te maken! houd u broek maar omhoog  da moet hier smakelijk blijven he viezerik
|
Chilly Willy
wzl-lid
Sinds 9/12/2004
T:2 -
R:1253
|
9/1/2006 -
17:16u
| Quote
|
Ondertussen kan ik jullie reeds mededelen dat het eitje op Flaviac's wijze meer dan een succes was! Mede dankzij de lekkere (ook zelfgemaakte) boterham die ik erbij heb opgepeuzeld!
|
Felix Da Housecat
wzl-lid
Sinds 25/9/2004
T:87 -
R:5895
|
9/1/2006 -
17:19u
| Quote
|
boterham met choco
|
Ubuu
wzl-lid
Sinds 6/1/2004
T:16 -
R:130
|
9/1/2006 -
17:41u
| Quote
|
pasta met roomsaus
pasta koken, ge kiest maar wel soort. spekblokjes bakken (best gerookt), als goed gebakken: snipperkes ajuin en look bij doen en wachten tot ze gaar zijn (af en toe roeren best). Als ajuin en look goed zijn room bij kappen (150-200 cl de man). wat laten indikken. Beetje cayennepeper er bij, ev wat gewonen peper indien nodig (ik doe er meestal op het spek als da aan het bakken is). Over pasta kappen en opfretten.
Voor de luxe versie kunde er ook nog scampi's opkappen...
Laatst aangepast door
Ubuu
op 9/01/2006 17:42:29u
(1x aangepast)
|
Chilly Willy
wzl-lid
Sinds 9/12/2004
T:2 -
R:1253
|
9/1/2006 -
17:56u
| Quote
|
Ubuu schreef: pasta met roomsaus
pasta koken, ge kiest maar wel soort. spekblokjes bakken (best gerookt), als goed gebakken: snipperkes ajuin en look bij doen en wachten tot ze gaar zijn (af en toe roeren best). Als ajuin en look goed zijn room bij kappen (150-200 cl de man). wat laten indikken. Beetje cayennepeper er bij, ev wat gewonen peper indien nodig (ik doe er meestal op het spek als da aan het bakken is). Over pasta kappen en opfretten.
Voor de luxe versie kunde er ook nog scampi's opkappen...  
|
MrRed
wzl-lid
Sinds 5/6/2005
T:229 -
R:13960
|
9/1/2006 -
18:00u
| Quote
|
FlibaBoink schreef:
Chilly Willy schreef: ik ga onmiddellijk aan slag: eerst het kiekenkot onveilig maken door een ongewenst bezoekje te brengen en daarbij een eitje of 2 buit te maken! houd u broek maar omhoog 
^^
|
Jackie
wzl-lid
Sinds 1/6/2005
T:33 -
R:754
|
9/1/2006 -
18:34u
| Quote
|
Ubuu schreef: pasta met roomsaus
pasta koken, ge kiest maar wel soort. spekblokjes bakken (best gerookt), als goed gebakken: snipperkes ajuin en look bij doen en wachten tot ze gaar zijn (af en toe roeren best). Als ajuin en look goed zijn room bij kappen (150-200 cl de man). wat laten indikken. Beetje cayennepeper er bij, ev wat gewonen peper indien nodig (ik doe er meestal op het spek als da aan het bakken is). Over pasta kappen en opfretten.
Voor de luxe versie kunde er ook nog scampi's opkappen...
gij gaat het hier precies ECHT lekker maken!
Flaviac, Uw eieren, das de MAX joh!!!
ik zal mijn er ook een posten
|
Flaviac
wzl-lid
Sinds 24/9/2004
T:97 -
R:4206
|
9/1/2006 -
18:45u
| Quote
|
i know ^^
|
FlibaBoink
wzl-lid
Sinds 24/1/2005
T:15 -
R:9893
|
9/1/2006 -
19:11u
| Quote
|
recht uit het kookboek vd mams overgetypt dak et op mn kot ook es zou kunne make 
4 personen Ingredienten: 1) ongeveer 800 g kipfilet 2) 150 g tomatenblokjes 3) 2 eetlepels kappertjes 4) 2 eetlepels boter 5) 1,5 dl room 6) 1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water) 7) instantsausbinder
topazkruiden: 1 snuifje tijm 1 laurierblad zwarte peper 9) zout
Bereiding: snij de kopfilet in reepjes van 1 a 2 cm breed Verhit de boter in een braadpan en kleur de reepjes kipfilet aan alle zijden goudbruin Leg niet teveel vlees tegelijk in de pan
Kruid met tijm, laurier, zwarte peper en zout. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de kippenreepjes gaar worden in 10 tot 12 minuten
Haal het vlees uit de pan en maak de braadresten los met 1,5 dl kippebouillon. Laat 2 min koken
Voeg de room toe en laat nog 2 min koken. Bind met sausbinder en voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe samen met de kappertjes. Laat nog even koken. edit: natuurlijk nog lekkerder met verse tomaatjes voor wie niet zo breed neemt me recepten
Laatst aangepast door
FlibaBoink
op 9/01/2006 19:12:53u
(1x aangepast)
|
aCrowLeftOfTheMurder
wzl-lid
Sinds 2/12/2004
T:1 -
R:2304
|
9/1/2006 -
19:46u
| Quote
|
Mijn familierecepten zijn kei-geheim! En zelf ben ik niet meteen your most creative chef ^_^ Maar die pasta ziet er wel al lekker uit
|
butler
[mod] Tetmaster
Sinds 6/4/2005
T:17 -
R:529
|
9/1/2006 -
19:47u
| Quote
|
Een minimum aan werk - een maximum aan effect bij uw lief (en eventuele andere gasten):
Crêpes flamblées à la butlijr
1. Naar de winkel gaan en kant-en-klare pannenkoeken kopen. 2. De pannenkoeken uit de verpakking halen, op een bord leggen en even in de microgolf opwarmen. 3. De pannenkoeken op borden leggen en er een bolletje vanilleroomijs in het midden opscheppen. 4. In een steelpannetje een beetje Cointreau eventjes opwarmen (niet te lang, anders verdampt alle alcohol) en in brand steken. 5. Dampkap blussen met brandblusser als je onvoorzichtig genoeg geweest bent te flamberen onder een draaiende dampkap . 6. Brandende Cointreau over de pannenkoeken gieten. 7. Liefst opdienen in een spaarzaam verlichte kamer. 8. De spontane OOOH's en AMAI's met een minzame blik wegwuiven. Smakelijk!
|