Balzak

Balzak home
Verse zak
Archief
Zoeken

  Challenge

Huidige challenge
Archief

  Overige

Artiesten


  RUBRIEKEN

FAQ / Help
Wat mag niet?
WZL Wedstrijden
WZL Chat
WZL Toolbar
WZL Statistieken
WZL leden
WZL shop
E-cards

RSS

Fun-feed
Babe-feed
Stud-feed

Balzak-archief » Balzak #36: Afzakkers en uitschuivers
Het einde nadert..........
De laatste Balzak van 2004 is een feit. 2004 was een mooi jaar voor Balzak. Balzakken kwamen en gingen met de regelmaat van een metronoom. We hadden de fantastische War Of THe Bag en zijn niet minder fantastische sequel Paintbalzak . We gingen samenwerken met WZL en dat leverde ons elke week weer een dijenkletser van een Balzakchallenge op. De Kortrijkse Sei Shoganon: Snoezelke kwam ons leren dat een column even goed wurgseks kon zijn. Niet zelden werden we net genoeg opgegeild om daarna vakkundig de strot toegeknepen te worden. De hemeltergend hilarische Canary Pete kwam meewerken alsook de enigmatische Norman en nieuwe columnisten peTer en Starfish kwamen de Balzakparnassus bevolken. En ziet, bij het laatste gereutel van 2004 is de kale nieuwsbrief van drie jaar geleden uitgegroeid tot, zoniet het beste, dan toch het grappigste e-zine van boven en onder de Moerdijk.

Maar bovenal is er de ongelofelijk toffe band die is gegroeid tussen Balzak en zijn lezers . We willen jullie dan ook van harte bedanken voor alle sympathie en feedback die we van jullie afgelopen jaar kregen, en geloof me die is niet minnetjes!

Daarom aan iedereen een knallende jaarwisseling toegewenst ! En een milde en vruchtbare kater de dag erna!!!
 
Het Balzak team
Balzak #36: Afzakkers en uitschuivers

door: Klier


door: JeXX


door: Tom


door: Canary Pete


door: Vanmol


door: Tom


door: Klier


door: Tom


door: Vanmol


door: Tom


door: Vanmol


door: Tom


door: Canary Pete


door: Nozzman


door: Canary Pete


door: Tom


door: Vanmol

Het is het einde van een veelbewogen jaar. Een jaar waarin het geweld toenam. Er natuurrampen en oorlogen waren. En ook vooral een jaar van hard werken en een dubieus bestaan.

 

Laten we aan het begin beginnen, zoals in elk overzicht. Het geweld nam toe het afgelopen jaar, verbaal en fysiek. Men scheldt vaker op de baas en hoe treurig ook, vooral op de computer. Het schijnt ook dat mensen vaker de neiging hebben om elkaar te slaan, te schoppen of gewoon neer te steken tijdens een ruzie. En altijd is er één partij die begint, de zogenaamde vechtpartij. Dat deze eikels zich niet inhouden blijkt uit de tv-beelden die we zagen na de moord op van Gogh. We zagen ingegooide ruiten van moslimfundamentalisten.

Ook leuk, fundamentalisten leggen hun geloof bij het fundament, niet vechten en respect voor iedereen. Ze kunnen beter ruzie zoeken met de extremisten.

 

Er kamen natuurrampen voor. Nu kan ik een goede grap maken over Balkenende, de man met het meest natuurlijke gezicht. En onnatuurlijke grappen, de borsten van mevr. Verbaan. Maar ik wil dus echt niemand kwetsen en betuig mijn oprecht medeleven aan de mensen die nu worden opgevangen na de ramp in Azië. Zij hebben de dood in de ogen gekeken en zijn getraumatiseerd. Gelukkig wordt er hard gewerkt om deze stakkers te helpen. Dat deze flikkers op vakantie waren om de plaatselijke (en nu grotendeels dode) bevolking uit te buiten wordt maar al te graag vergeten.

 

Dan hebben we wereldwijd nog al wat oorlogen gehad hoor. Zo, weet je van die oorlogen in Afrika, in de gebieden bij Rusland, in het midden-oosten? Weet je dan wel dat er naast die onrechtmatige oorlog in Irak nog ongeveer 50 oorlogen zijn. En weet je dan ook dat wij na dik 50 jaar nog steeds niet over ons Duitsers-trauma heen zijn. Maar waarom zouden wij ons druk maken over die verre oorlogen, het zijn niet voor niets ‘verre oorlogen’.

 

Want, wij werken, wij zijn ziek, wij hebben het zwaar. Wij klagen over bezuinigingen en staken liever dan dat we harder werken. Wij, wij zijn de beste! Wij komen voor ons zelf op en ons poldermodel leert ons een hoop. Wij met ons poldermodel hebben geen last van natuurrampen, geen oorlogen of fysiek geweld. Nee, wij houden ons staande met verbaal geweld. Zo, eikels !

 

Wij, de laagste der landen zullen niet zo maar slaan of schoppen. Tenzij het terroristen zijn, want zij begonnen. Fuck he, laten wij dan ook eens lekker meedoen met de wereld. Blaas de duinen op, schop je kinderen en roep de heilige oorlog uit tegen je buurman. Schreeuw dood en verderf op de dam en verkracht de koningin.

 

Dan is het pas een veelbewogen jaar, dan pas écht !door: peTerE-mailadres